Šiaulių rajone vyko 4-8 klasių mokinių raiškiojo skaitymo anglų kalba konkursas „Time for Poems“.

2017 m. lapkričio 21 dieną Gruzdžių gimnazijoje vyko 4-8 klasių mokinių raiškiojo skaitymo anglų kalba konkursas „Time for Poems“. Jo tikslas – ugdyti kūrybiškumą, mąstančią ir iškalbingą individualybę. Mokiniai skatinami domėtis poezija originalo kalba, tai ugdo jų kūrybiškumą, meninio žodžio suvokimą ir raišką. Pasirinkus eilėraščius – suteikiama galimybė praktiškai pritaikyti deklamavimo įgūdžius.

Konkursui intensyviai ruošėsi ir mūsų mokyklos mokiniai, vadovaujami anglų kalbos mokytojos Jūratės Formanskės. Jau trečią kartą iš eilės mokiniai iš konkurso grįžta laimėję bent vieną iš prizinių vietų.

4-6 klasių mokinių tarpe savo gebėjimus raiškiai ir taisyklingai deklamuoti demonstravo 5 klasės mokinys Vilis Vileikis ir šeštokė Adelė Pniauskaitė. Jiems šis išmėginimas buvo pirmasis.

Konkurso senbuviai – septintokai. Ir praėjusiais metais, iš šiemet mokiniai mokykloje varžėsi tarpusavyje, nes norinčių dalyvauti konkurse buvo keletas, o atstovauti Bazilionų MDC galėjo tik 1-2 iš klasės. Atrankoje šauniausiai pasirodė Akvilė Perminaitė, pasirinkusi eilėraštį „Not“, ir Rugilė Venckutė, eilėmis pasakojusi linksmą istoriją apie lokį šaldytuve. Tik didelių norų ir pastangų dėka į Gruzdžius vyko Lukas Janiulis. Mergaitės konkurso metu pasirodė šauniai, labai sunku buvo sulaukti vertinimo komisijos sprendimo, kol išgirdome skelbiant, kad Akvilė Perminaitė bus apdovanota III vietos diplomu.

Mokytoja J.Formanskė džiaugiasi mokinių pastangomis, gebėjimais ir pasiekimais.

                                                                                                        Anglų k. mokytoja J.Formanskė