Pasidalijimas gerąja darbo patirtimi apie mobilų darbą Šiaulių rajone

Liepos septynioliktą dieną į Šiaulių r. švietimo pagalbos tarnybą buvo atvykę KA2 projekto „Mobilus jaunimo darbas: Europos praktikos formavimas“ dalyviai š Norvegijos, Latvijos, Italijos, Rumunijos ir Bulgarijos. Projektą įgyvendina Elektrėnų kultūros centras ir Politikos tyrimų ir analizės institutas. Projekto mokymų vadovas – Nerijus Miginis, kuris atlydėjo dalyvius.
Šiaulių r. švietimo pagalbos tarnybos darbuotojai aktyviai vykdo mobilų darbą su jaunimu Šiaulių rajone, todėl šio projekto vykdytojai pasirinko mūsų įstaigą siekdami plačiau ir išsamiau sužinoti apie šio darbo niuansus: kaip vykdomas mobilus darbas, kas finansuoja įvairias veiklas, kaip yra ieškoma jaunuolių, kaip reikia įkurti mobilius taškus, kiek jaunuolių lanko šias veiklas, kokie yra informacijos sklaidos būdai ir pan.
Šiaulių r. švietimo pagalbos tarnybos metodininkės Edita Giržadienė, Dina Bulkšienė bei buvusi Šiaulių r. švietimo pagalbos tarnybos metodininkė (dabar Kuršėnų Vytauto Vitkausko bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė Dovilė Navickaitė) projekto dalyviams išsamiai pristatė mobilaus darbo niuansus, darbo specifiką, atsakė į svečių gausiai užduodamus klausimus.
Tai buvo abipusiai naudingas susitikimas – svečiams, pasisėmusiems naujos patirties, kurią galės pritaikyti savo šalyje, mūsų įstaigos darbuotojams žinant, kad jų darbas yra matomas ir vertinamas už rajono ribų.
Atsisveikinome žinodami, kad susitiksime projekto baigiamajame etape – konferencijoje, kurioje dar plačiau ir išsamiau pasidalinsime savo darbo patirtimi, pasisemsime idėjų iš naujai sutiktų bendražygių, kuriems nuoširdžiai linkime sėkmės nelengvame, bet prasmingame darbe su jaunuoliais.

Rasa Piežienė
Šiaulių r. švietimo pagalbos tarnybos direktorė