Meninių darbų konkursas „Portretas“

Meninių darbų konkurse „Portretas“ dalyvavo dešimt rajono mokyklų. projektą organizavo Kuršėnų Pavenčių MDC dailės ir technologijų mokytojai. 

Gauti 109 -ni  5-8 klasių mokinių darbai. Padėkota Ginkūnų, Gegužių, Meškuičių, Pakapės, Bazilionų, Daugėlių, Šilėnų, Raudėnų, Gruzdžių ir Pavenčių mokyklų kūrybingiems mokiniams ir jų mokytojams. Vertinimo komisija skyrė 5-6 kl. ir 7-8 kl. po vieną I-mą, po dvi II-as, ir po tris III-čias prizines vietas. Taip pat įsteigtos originaliausių darbų autoriams nominacijos. Darbai sudėti parodoje – galerijoje:   https://sites.google.com/view/portretas/pagrindinis-puslapis

Baigiamąjame renginyje dailės ir technologijų mokytojai nuotolinio susitikimo metu apibendrino konkurso rezultatus, išsakė mintis ir nuomones, pastebėjimus. Projekto organizatoriai padėkojo už aktyvų dalyvavimą, bendrą susitelkimą skatinantį mokinių saviraišką. Arūnas Jakelaitis gvildeno dokumentacijos problemas, pasiūlymų galimybes ateičiai. Patirtimi pasidalijo paventiškė Rita Kuodienė. Metodinio ratelio pirmininkė Jūratė Terminienė apibendrino šių mokslo metų dailės ir technologijų pedagogų kvalifikacinę metodinę veiklą. Sukūrė selfių koliažą “Dailiokai – optimistai 2021”. Bazilionų mokyklos mokytoja Laima Perminienė pristatė šių metų projektą – konkursą “Plunksna”. 
Džiugu visada bendradarbiauti su Šiaulių r. švietimo pagalbos tarnybos specialistais, ačiū metodininkei Dovilei Navickaitei už pagalbą ir šiltus atsiliepimus.
Pandeminis laikotarpis nesutrukdė meninei mokinių ir jų pedagogų kūrybiškai veiklai, tik užgrūdino ir suteikė daugiau galimybių tobulėti šiuolaikiniame informacijos pasaulyje.
 
Kuršėnų Pavenčių ir Raudėnų MDC dailės mokytoja Alma Stugienė