SENJORAI TURININGAI PRADEDA NAUJUOSIUS MOKSLO METUS

Šiaulių r. Trečiojo amžiaus universiteto studentai (TAU) naujuosius mokslo metus visuomet pradėdavo spalį, tačiau šiemet padaryta išimtis – senjorai į užsiėmimus sukviesti rugsėjo mėnesį. Šiais metais vieningai buvo nuspręsta naujus mokslo metus pasitikti išvykoje, susitinkant su kolegomis iš kitų universitetų.

Šiaulių r. TAU studentai rugsėjo 9 dieną vyko į susitikimą Biržuose su šio miesto Trečiojo amžiaus universiteto atstovais. Šilto ir jaukaus susitikimo metu pasidalinta gerąja patirtimi, pasidžiaugta nuveiktais darbais, aptarti laukiantys iššūkiai, galimi bendri projektai. Po susitikimo Šiaulių r. TAU studentų laukė Biržų TAU atstovų staigmena – susitikimas su Biržų rajono savivaldybės architektūros ir urbanistikos skyriaus vyriausiuoju specialistu Daliumi Mikelioniu, kuris papasakojo apie Biržų krašto šlovingą istoriją, gražią gamtą, gilias, iš senovės atėjusias tradicijas ir svetingus žmones. Aplankyti Biržų pilies rūmai ir parkas, išskirtinės architektūros statinys – Kirkilų apžvalgos bokštas, nuo kurio atsiveria vaizdai į Kirkilų karstinius ežerėlius.

Išvykos metu studentai taip pat aplankė Sodeliškių dvaro sodybą, kurioje jų laukė pažintinė ekskursija po senovinės buities muziejų, duonos kepimo edukacija.

Vakarop, vykstant namo, autobusas kvepėjo ką tik iškepta duona, skambėjo jaunystės dainos ir studentų juokas. Visi džiaugėsi turininga išvyka, įdomiais susitikimais, puikiu oru, linkėjo vienas kitam gerų mokslo metų.

Gerų, turiningų ir sėkmingų mokslo metų Jums, Šiaulių r. Trečiojo amžiaus universiteto studentai!

Visus Šiaulių rajono senjorus, norinčius aktyviai, turiningai, prasmingai leisti savo laisvalaikį, kviečiame prisijungti prie šaunaus Šiaulių r. Trečiojo amžiaus studentų kolektyvo.

Visus susidomėjusius prašome kreiptis į Šiaulių r. švietimo pagalbos tarnybą adresu V. Dambrausko g. 17-2, Kuršėnai (tel. 8 41 58 08 13)

Šiaulių r. švietimo pagalbos tarnybos metodininkė Edita Giržadienė