Virtuali konferencija „Skaičiaus PI diena“

Kovo 14 dieną Kuršėnų Pavenčių mokykloje – daugiafunkciame centre vyko Šiaulių apskrities mokinių ir matematikos bei informacinių technologijų mokytojų virtuali konferencija „Skaičiaus PI diena“.
Renginio pradžioje susirinkusius dalyvius pasveikino Šiaulių rajono švietimo pagalbos tarnybos direktorė Rasa Piežienė. Žiniomis apie skaičių Pi dalijosi matematikos mokytoja Aina Mataitė ir informacinių technologijų mokytojas Paulius Paulauskas. Išklausę pranešėjų dalyviai atliko testą.
Konferencijoje dalyvavo septynių mokyklų atstovai, buvo pristatyti 9 pranešimai. Mokiniai aptarė neigiamų skaičių veiksmus, tobuluosius skaičius, skaičių rašybą ir vartojimą, šachmatų algebrą. Dalyviai galėjo stebėti funkcijų šokį, išsiaiškino, ar suderinama matematika ir kūryba, kas yra loterija – galimybė ar apgaulė, kaip programavimo aplinką „Scratch“ panaudoti matematikos pamokose. Mokiniai ir mokytojai net turėjo galimybę susipažinti su Drąsučių mokykla skaičių pagalba.
Konferencijos pabaigoje Šiaulių rajono švietimo pagalbos tarnybos metodininkė Dovilė Navickaitė pasidžiaugė nuveiktais darbais, puikiais dalyvių pranešimais, jai pritarė mokytoja Aina Mataitė, kuri kvietė vėl susitikti ir kitais metais.
Kuršėnų Pavenčių mokyklos–daugiafunkcio centro matematikos mokytoja Aina Mataitė, lietuvių k. mokytoja Jovita Stočkienė