ŠIAULIŲ R. TREČIOJO AMŽIAUS UNIVERSITETO „PURPURINIS VAKARAS“ PAKĖVIO DVARE

Vasara įsibėgėjusi. Visos švietimo įstaigos atostogauja, ne išimtis ir Šiaulių r. Trečiojo amžiaus universiteto studentai. Tik atostogauja jie  prasmingai! Vakar didžiulis būrys TAU studentų išvyko ieškoti „Purpurinio vakaro“.

O kol tas vakaras atėjo, ieškotojai spėjo nuvykti iki Pakėvio. Ten juos pasitiko Pakėvio dvaro ponia, kuri prie senos koplytėlės griuvėsių atsuko laiką atgal ir visi paniro į to krašto istoriją…

Vėliau laukė dvaro prašmatnūs rūmai, prikelti naujam gyvenimui bei sužavėję savo istorija, išpuoselėta aplinka, siūlomomis edukacijomis. O kur dar gamtos grožis, kur dar dvaro ponios Linos mokėjimas pasirūpinti savo svečiais, kur poniškas gėrimas kavos restorano menėje, kur „purpuriniai“ senjorų eilėraščiai.. 

Nepajuto niekas, kaip saulužė pakrypo vakarop… Nors savo purpuro ji vakar parodė nedaug, bet purpuras švytėjo visų širdyse, prasmingoje pagyvenusių žmonių bendrystėje! Tegul ir toliau jis švytės tiems, kas eis ieškoti vasaros purpuro, nes šis renginys jau tampa tradiciniu.

Dėkoju visiems dalyvavusiems ir padėjusiems šį renginį suorganizuoti. IKI PASIMATYMO NAUJAIS MOKSLO METAIS!

 

 

Šiaulių r. Trečiojo amžiaus universiteto rektorė Albina Budreckienė