Šiaulių r. Trečiojo amžiaus universiteto susitikimas su Gruzdžių miestelio bendruomene

Š. m. lapkričio mėnesį įvyko pirmasis planuotas Šiaulių r. Trečiojo amžiaus universiteto (toliau – TAU) susitikimas su Gruzdžių miestelio bendruomenės atstovais. Susitikime dalyvavo Šiaulių r. švietimo pagalbos tarnybos metodininkė Edita Giržadienė, Šiaulių r. TAU rektorė Albina Budreckienė, Šiaulių rajono savivaldybės administracijos Gruzdžių seniūnijos seniūno pavaduotoja Gražina Slavikienė, Šiaulių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Gruzdžių Augustino Griciaus filialo bibliotekininkės Jurgita Jasiškytė ir Liongina Šufinskienė. Susitikimo metu aptarta suaugusiųjų švietimo situacija Gruzdžiuose, nutarta organizuoti susitikimą su bendruomene, siekiant išsiaiškinti suaugusiųjų švietimo bei Šiaulių r. TAU filialo įsteigimo poreikį Gruzdžiuose.

Gruodžio 2-ąją dieną įvyko antrasis Šiaulių r. TAU studentų susitikimas su Gruzdžių miestelio bendruomene. Susitikimas vyko Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro Gruzdžių filiale.  Šiaulių r. TAU dramos studija susirinkusiuosius kvietė pasižiūrėti etiudų „Pokalbiai su senatve“, kuriuose subtiliai atskleidžiami iššūkiai, su kuriais susiduria vyresnio amžiaus žmonės. Po pasirodymo Šiaulių r. TAU rektorė A. Budreckienė ir kartu atvykę žmogaus ir socialinės aplinkos, dainų ir dramos studijų, gerumo ir tvarumo fakultetų dekanai trumpai pristatė Šiaulių r. TAU įgyvendinamas veiklas. Šiaulių r. TAU tikslas – padėti vyresnio amžiaus žmonėms prisitaikyti prie visuomenės pokyčių, išlikti aktyvia visuomenės dalimi, skatinant juos bendravimui, saviraiškai, kultūrinio ir pilietinio akiračio plėtimui, mokymuisi visą gyvenimą.

Šiaulių r. švietimo pagalbos tarnybos metodininkė E. Giržadienė pasidalino įgyta patirtimi dalyvaujant „Erasmus+“ mobilumo kursuose „Neformalaus suaugusiųjų švietimo paslaugų srities darbuotojų bendravimo, bendradarbiavimo ir komandos formavimo įgūdžių stiprinimas: Italijos patirtis“. Pasidalinta gerąją patirtimi apie aplankytą Sicilijos Milazzo Trečiojo amžiaus universitetą, kuris vienija visus TAU padalinius Sicilijoje. Buvo pažymėta, kad kaip ir Lietuvoje, taip ir Italijoje, Milazzo universiteto veikla yra paremta savanorystės principais, šio universiteto studentai daug keliauja, domisi menais, drama, istorija ir pan.

Smagu, kad šiame susitikime dalyvavo ir atstovas iš Joniškio rajono TAU, kuris taip pat pasidalino mintimis apie TAU veiklų teikiamas pridėtines naudas žmonėms. Susirinkusieji diskutavo apie vyresnio amžiaus asmenų užimtumo svarbą, išsakė savo poreikius, pateikė pasiūlymų, kaip būtų galima plėsti Šiaulių r. TAU veiklas rajone.

Džiaugiamės naujomis pažintimis, atrastais bendraminčiais ir užsimezgusia draugyste. Sekantis susitikimas numatytas 2023 metų sausio mėnesį.

Šiaulių r. švietimo pagalbos tarnybos metodininkė,

Edita Giržadienė