Akcija „Dviratis Ukrainai“

Lietuvos Respublikos susisiekimo ministerija (toliau – Susisiekimo ministerija) informuoja, kad 2023 m. sausio 16 d. kartu su Ukrainos visuomenine nevyriausybine organizacija „FORZA“ (Užhorodas) pradės vykdyti akciją „Dviratis Ukrainai“, kurios metu Lietuvos gyventojai ir verslo subjektai bus skatinami paaukoti dviračius Ukrainos žmonėms. Rusijai sugadinus ir sunaikinus reikšmingą dalį susisiekimo ir energetikos infrastruktūros Ukrainoje, dviratis išlieka viena efektyviausių ir jokių energetinių sąnaudų nereikalaujančia transporto priemone. Planuojama, kad akcija tęsis iki 2023 m. kovo 11 d.
Dviračių pristatymas Ukrainai bus organizuojamas 2023 m. kovo mėnesio pabaigoje. Paaukotų dviračių logistiką Lietuva-Ukraina organizuoja Susisiekimo ministerija kartu su nevyriausybinėmis organizacijomis Ukrainoje. Plačiau apie panašias vykdomas akcijas: https://u-cycle.org.ua/projects/bikesforukraine/; https://www.bikes4ukraine.org/.
Kilus papildomiems klausimams, maloniai prašome susisiekti su už akcijos organizavimą atsakingais Susisiekimo ministerijos darbuotojais: Danieliumi Aliaševičiumi (tel.: 8 659 93398, el. paštas: danielius.aliasevicius@sumin.lt) arba Justina Šveikyte (tel.: 8 660 31978, el. paštas justina.sveikyte@sumin.lt).
Dėkojame Jums už bendradarbiavimą.