„Nešu šviesą su savimi“

Šiaulių rajono dailės ir technologijų mokytojų 8-oji kūrybos paroda „Nešu šviesą su savimi“

2018 m. rugsėjo 27 d.

 

Reikia turėti šviesą su savimi, iš savęs, kad šviestum tamsybėse visiems ant kelio stovintiems, kad jie išvydę patys rastų šviesos savyje ir eitų savo keliu  (Mikalojus Konstantinas Čiurlionis)

 

2018 m. rugsėjo 27 d. Šiaulių rajono savivaldybės etninės kultūros ir tradicinių amatų centre jau 8 kartą Šiaulių rajono pedagogai „sunešė“ šviesą savo naujais tapybos, grafikos, skulptūros, tekstilės, keramikos ir konceptualiais darbais. Dalyvių nei daug, nei mažai – 17 . Galimybę eksponuoti darbus ir šiltą priėmimą suteikė amatų centro direktorė Birutė Poškienė.

Parodos koordinatorė Bazilionų mokyklos-daugiafunkcio centro dailės mokytoja Laima Perminienė pasidžiaugė, kad dauguma darbų sukurta šiais, 2018 metais, vadinasi paroda reikalinga kaip šviesos ir saviraiškos spindulėlis tiek dalyviams, tiek žiūrovams. Parodą organizuoti padėjo Pavenčių mokyklos-daugiafunkcio centro mokytoja Alma Stugienė, Kuršėnų L. Ivinskio gimnazijos mokytojos Alina Gricienė ir Žyginta Ivanavičienė.

Parodos atidarymą pradėjo Kuršėnų meno mokyklos birbynininkai Lukas Ringys, Nedas Balkaitis, Tomas Gricius (vadovas Eimantas Aušbikavičius), akomponavo Danutė Streckienė.

Dailininkus sveikino seimo narės Rimos Baškienės padėjėja Ada Grakauskienė. Šiaulių rajono vicemeras Algis Mačiulis. Šiaulių rajono savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotojas Raimondas Galkus mokytojams įteikė Šiaulių rajono švietimo pagalbos tarnybos padėkas (direktorė Rasa Piežienė), linkėjo aktyviai dalyvauti  ir kitose kūrybinėse parodose.

Paroda „Nešu šviesą su savimi“ skiriama Tarptautinei mokytojų dienai. Pedagogai pasidžiaugė, kad kūryba suteikia sparnus, tada šviesu širdyje ir esi laimingas.

Kviečiame visuomenę aplankyti parodą, kuri veiks iki spalio 17 dienos.  

                                                                                                         

                                                                      Laima Perminienė,

                                                                     Bazilionų mokyklos-daugiafunkcio centro

                                                                     dailės ir technologijų vyr. mokytoja