Gerosios mobilaus darbo su jaunimu patirties sklaida Latvijos atstovams

GEROSIOS MOBILAUS DARBO SU JAUNIMU PATIRTIES SKLAIDA LATVIJOS ATSTOVAMS

Šiaulių r. švietimo pagalbos tarnyboje saulėtą spalio 18 d. popietę susirinko daugiau nei 30 atstovų iš Latvijos Respublikos, atstovaujančių įvairias švietimo įstaigas. Svečiai atvyko pasisemti žinių apie mobilųjį darbą su jaunimu, vykdomą Šiaulių rajone. Atstovus iš Latvijos pasveikino Šiaulių r. švietimo pagalbos tarnybos direktorė Rasa Piežienė. Šiaulių rajono savivaldybės mero pavaduotojas Algis Mačiulis visiems palinkėjo daug šypsenų ir turiningos dienos  bei  perdavė Šiaulių rajono savivaldybės mero Antano Bezaro linkėjimus. Susitikime taip pat dalyvavo Šiaulių rajono savivaldybės jaunimo reikalų koordinatorė Viktorija Savickė.

Svečiams buvo pristatytas Šiaulių r. švietimo pagalbos tarnybos veiklos pobūdis, komandos nariai, įstaigos ateities planai ir pan. Siekiant kuo vaizdžiau parodyti, kaip mobilus darbas su jaunimu vyksta Šiaulių rajone, buvo rodomi du filmai, kurie ne tik suteikė informacijos apie veiklas, bet ir pralinksmino svečius. Po filmų peržiūros, prie kavos puodelio, buvo diskutuojama apie mobilų darbą, iškylančius iššūkius, sunkumus, problemas ir pan.

Svečių atstovė Alma Brinkmane, Latvijos švietimo ir mokslo ministerijos Politikos iniciatyvos ir plėtros departamento ekspertė, pristatė atvykusius svečius, papasakojo, kad daugelis jų yra iš skirtingų savivaldybių Latvijoje bei atstovauja įvairias švietimo organizacijas. Latvijoje iki šiol nėra vykdomas mobilus darbas su jaunimu, todėl jiems buvo labai įdomu ir svarbu sužinoti, kaip tai vyksta, kas svarbiausia organizuojant tokio pobūdžio veiklas. A. Brinkmane pabrėžė, kad nuo kitų metų planuojama mobilų darbą su jaunimu pradėti ir Latvijoje.

Pasibaigus diskusijoms, Šiaulių r. švietimo pagalbos tarnybos darbuotojai kartu su svečiais išvyko pietų, po kurių laukė pirmasis vizitas Šiaulių r. savivaldybės Viešosios bibliotekos Gruzdžių A. Griciaus filiale. Čia svečiai galėjo pamatyti, kur vykdomos veiklos jaunimui. Metodininkės darbui su jaunimu E. Giržadienė ir D. Navickaitė pasidžiaugė, kad tai viena iš geriausių vietų, nes čia visada šilta, tvarkinga, o darbuotojai visada pozityvūs. Po šio vizito latviams iškilo dar daugiau klausimų apie mobilų darbą, jo organizavimą, jaunimo sukvietimą ir pan.

Kita viešnagės stotelė – Šakyna. Nuvykus ten, svečiai buvo palydėti į Šiaulių r. Šakynos mokyklą. Mokyklos direktorius Vytautas Arvasevičius mielai aprodė aplinką, kur renkasi jaunimas bei organizuojamos veiklos. Kadangi oro sąlygos buvo puikios, užsiėmimai su jaunimu vyko lauke. Latvijos atstovai patys galėjo išbandyti sportines veiklas, pabendrauti. Taip pat buvo aplankytas Šiaulių r. savivaldybės Viešosios bibliotekos Šakynos filialas.

Atsisveikindami Latvijos Respublikos atstovai pasidžiaugė ir padėkojo už nuoširdų bei betarpišką bendravimą, dalijimąsi ne tik sėkmės istorijomis, bet ir nesėkmėmis, problemomis, su kuriomis susiduriama vykdant mobilų darbą. Vizito pabaigoje susitarta toliau bendrauti ir bendradarbiauti vykdant įvairias projektines veiklas.

Šiaulių r. švietimo pagalbos tarnybos metodininkė D. Navickaitė