TOBULINAME KVALIFIKACIJĄ IR RUOŠIAMĖS NAUJIEMS DARBAMS

Šiaulių r. Meškuičių lopšelio-darželio darbuotojai rugpjūčio  28 dieną lankėsi Akmenėje,  edukacinėje išvykoje ,,Integruotos gamtos pamokos netradicinėje Kamanų pelkių aplinkoje, STEAM aplinkų kūrimas ir pritaikymas ikimokykliniame ir priešmokykliniame ugdyme“. Ši  išvyka –  ilgalaikės akredituotos kvalifikacijos tobulinimo programos, kuri parengta atsižvelgiant į Meškuičių lopšelio-darželio tikslą – taikyti STEAM metodus,  modulis.

Akmenės gimnazijos ikimokyklinio ugdymo skyriuje ,,Gintarėlis“ išklausėme pranešimą ,,Patyriminio ugdymo galimybės bendradarbiaujant“, lopšelio-darželio mokytojos pasidalijo patirtimi, kaip tapo STEAM tinklo mokykla, pristatė projektą ,,Tiltai“, į kurio vykdymą buvo įtraukusios ir kitas Akmenės rajono įstaigas. Taip pat susipažinome su šios ugdymo įstaigos lauko ir vidaus edukacinėmis erdvėmis, kurias ,,Gintarėlio“ pedagogai išnaudoja patyriminiam ugdymui, STEAM veikloms.

Su Kamanų rezervatu galėjome susipažinti ne tik puikiai įrengtame ir vaikų edukacinėms veikloms pritaikytame lankytojų centre, bet ir keliaudami pažintiniu taku. Į rezervatą be administracijos leidimo patekti negalima, tad kada sugalvojęs jo neaplankysi. Neišdildomą įspūdį darbuotojams paliko ėjimas pelke basomis, o iš puikaus vyresniojo specialisto Dovydo Bučio pasakojimo sužinojome daugybę įdomių dalykų apie rezervato augmeniją bei gyvūniją.

Aplankę Akmenės krašto muziejuje veikiančią drugelių ekspoziciją nutarėme, kad Akmenės kraštas puikiai tinka ir ugdytinių edukacinėms išvykoms, grįžome patobulėję ir su naujomis idėjomis, kurias taikysime ugdymo procese.

 

 

Meškuičių lopšelio-darželio administracija