Virtualios stažuotės Šiaulių apskrityje

Šių metų gegužės 5, 11 ir 12 dienomis pagal projektą „LYDERIŲ LAIKAS 3“ NR. 09.4.2-ESFA-V-715-03-0001 Širvintų rajono ir Visagino savivaldybių kūrybinėms komandoms buvo organizuojamos virtualios stažuotės Šiaulių apskrityje. Veiklas organizavo Šiaulių r. švietimo pagalbos tarnybos specialistai.

Gegužės 5 dieną Širvintų rajono savivaldybės kūrybinė komanda virtualiai apsilankė Šiaulių miesto ir rajono ugdymo įstaigose. Veiklos buvo orientuotos į mokinio individualios pažangos stebėjimą ir vertinimą. Stažuotės metu Šiaulių miesto švietimo skyriaus atstovė pristatė miesto ugdymo įstaigų situaciją. Šiaulių rajono švietimo situaciją pristatė Šiaulių rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotojas Raimondas Galkus. Širvintų rajono savivaldybės kūrybinė komanda turėjo galimybę susipažinti su Šiaulių Stasio Šalkauskio ir Šiaulių Didždvario gimnazijų, Šiaulių Salduvės progimnazijos, Šiaulių r. Kužių gimnazijos patirtimis, siekiant individualios mokinio pažangos. Pastarojoje mokykloje stažuotės dalyviai turėjo galimybę praktiškai stebėti, kaip Šiaulių r. Kužių gimnazijos pedagogai veda pamokas. Reflektuojant Širvintų rajono savivaldybės kūrybinė komanda pasidžiaugė suteikta galimybę stebėti veiklas, įgyti naujų žinių bei patikino, kad esant galimybei, būtinai aplankys Šiaulių miestą ir rajoną, o įgytas žinias pritaikys praktiškai.

Gegužės 11 dieną Šiaulių r. švietimo pagalbos specialistai organizavo Visagino savivaldybės kūrybinės komandos stažuotę Akmenės rajono savivaldybėje. Šios stažuotės tematika – užsieniečių integravimas į ugdymo procesą ir mokyklos bendruomenę. Stažuotės dalyviai turėjo galimybę pabendrauti su Tomu Martinaičiu, Akmenės rajono savivaldybės mero pavaduotoju, Dariumi Rekiu, Akmenės rajono savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vedėju. Buvo pristatyta Akmenės rajono švietimo ir užsieniečių integravimo situacija. Savo patirtimi dalijosi Naujosios Akmenės „Saulėtekio“ progimnazija, Naujosios Akmenės ikimokyklinio ugdymo mokyklos skyrius „Atžalynas“. Akmenės rajono edukacinių veiklų galimybes pristatė Ventos regioninio parko direkcijos l. e. p. direktorius (vyr. specialistas, vyr. ekologas) Nerijus Gudmonas ir Kamanų valstybinio gamtinio rezervato direkcijos visuomenės informavimo specialistė Kristina Grigaliūnienė. Visagino kūrybinė komanda buvo sužavėta Akmenės rajono edukacinėmis erdvėmis, patikino, kad pristatytus darbo su užsieniečiai metodus pritaikys savo veikloje.

Visagino savivaldybės kūrybinė komanda gegužės 12 dieną dalyvavo virtualioje stažuotėje Šiaulių rajone. Stažuotės tema – „Sutelktos švietimo bendruomenės sėkmė, siekiant bendrų tikslų“. Šiaulių rajono švietimo situaciją pristatė Šiaulių rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotojas Raimondas Galkus. Savo patirtimi, apie tai, kaip suburia bendruomenes veiklai, dalijosi Šiaulių r. Ginkūnų Sofijos ir Vladimiro Zubovų mokyklos, Šiaulių r. Meškuičių gimnazijos, Šiaulių r. Meškuičių lopšelio-darželio atstovai. Sėkmingo bendradarbiavimo idėjomis dalijosi Šiaulių rajono savivaldybės administracijos Meškuičių seniūnijos seniūnė Jolanta Baškienė, Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro Meškuičių filialo kultūros renginių organizatorė Loreta Morkūnienė. Stažuotės dalyviai apgailestavo, kad stažuotė vyksta virtualiai ir negali realiai atvykti ir pamatyti Ginkūnų ir Meškuičių ugdymo įstaigų, pasidžiaugė nuoširdžiu ir šiltu bendravimu. Refleksijos metu dalyviai patikino, kad iš tokio bendradarbiavimo ir sutelktumo tikrai reikia mokytis ir pažadėjo ateityje būtinai apsilankyti Šiaulių apskrityje.

 

 

Šiaulių r. švietimo pagalbos tarnybos metodininkė

Dovilė Navickaitė