Projekto „Gali sportuoti? Įrodyk! II“ dalyviams nėra blogo oro

Šiaulių rajone Šiaulių r. švietimo pagalbos tarnyba įgyvendina projektą „Gali sportuoti? Įrodyk! II“ (toliau – projektas). Projekto tikslas – skatinti įvairaus amžiaus asmenų (vaikų, jaunuolių, senjorų) fizinį aktyvumą. Vienas iš pagrindinių projekto uždavinių – sudaryti sąlygas senjorų fizinio aktyvumo palaikymui. Šiuo metu tris kartus per savaitę sportuoja dvi senjorų grupės. Užsiėmimus veda profesionalus treneris Jonas Spudis. Dėl COVID-19 situacijos ir įvestų ribojimų, kurį laiką mankštos senjorams buvo sustabdytos, tačiau jau nuo pavasario dalyviai aktyviai pradėjo sportuoti lauke. Nors šiuo metu orai nelepina, senjorų tai negąsdina, jie ir toliau sėkmingai bei aktyviai mankštinasi Kuršėnų miesto parke. Kaip projekto dalyviai sako – viduje daug didesnė galimybė užsikrėsti, todėl visi draugiškai nusprendė sportuoti lauke. Dalyviai juokauja, jų būkštavimai, kad pradėjus snigti, kolegos neateis sportuoti, nepasitvirtino. Dalyvavimas projekte ne
tik skatina fizinį aktyvumą, bet ir suburia senjorus pabendrauti, pabūti kartu. Projekto dalyviai vis pasidžiaugia, kad pagerėjo jų sveikata, nebevargina arba mažiau vargina skausmai. Nuo projekto įgyvendinimo pradžios senjorams organizuota 211 mankštų ir 24 žygiai.
Kita projekto tikslinė grupė – vaikai ir jaunimas, kuriems, kaip ir senjorams, tris kartus per savaitę organizuojamos mankštos ir žygiai. Projekto partneriai – Šiaulių r. Gruzdžių gimnazijos Šakynos skyrius ir Šiaulių r. Raudėnų mokykla-daugiafunkcis centras. Treneriai su minėtų mokyklų moksleiviais dirba Raudėnuose ir Šakynoje, kur yra sudarytos sąlygos dalyvauti minėtose veiklose. Mankštos organizuojamos atsižvelgiant į dalyvaujančiųjų galimybes ir poreikius. Vaikams ir jaunuoliams taip pat organizuojamos dienos stovyklos. Šį pusmetį organizuota stovykla Mūšos tyrelio pažintiniame take, dar viena stovykla planuojama gruodį. Nuo projekto įgyvendinimo
pradžios vaikams ir jaunimui organizuota 216 mankštų ir žygių, 4 dienos stovyklos.
Norintys prisijungti prie projekto veiklų gali kreiptis į Šiaulių r. švietimo pagalbos tarnybą, Šiaulių r. Gruzdžių gimnazijos Šakynos skyrių , Šiaulių r. Raudėnų mokyklą-daugiafunkcį centrą. Projekto įgyvendinimo pabaiga – 2022 m. gruodžio 31 d.
Projektas „Gali sportuoti? Įrodyk! II“ bendrai finansuojamas valstybės Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo mainų paramos fondas.
Prie projekto finansavimo prisideda Šiaulių rajono savivaldybė, Šiaulių r. švietimo pagalbos tarnyba. Dalyvavimas visose projekto veiklose yra nemokamas.
Daugiau informacijos ir naujienų apie projekto metu organizuojamas veiklas:
https://www.srspt.eu/?page_id=5978
Facebook grupėje: Gali sportuoti? Įrodyk! II JAUNIMAS ir SENJORAI!

Dovilė Navickaitė,
Šiaulių r. švietimo pagalbos tarnybos metodininkė