Projekto „Gali sportuoti? Įrodyk! II“ dalyviai aktyviai sportuoja Šiaulių rajone

Šiaulių rajono jaunuoliai ir senjorai aktyviai dalyvauja projekto „Gali sportuoti? Įrodyk! II“ veiklose. Projektą įgyvendina Šiaulių r. švietimo pagalbos tarnyba. Projekto tikslas – skatinti įvairaus amžiaus asmenų (vaikų, jaunuolių, senjorų) fizinį aktyvumą.  

2022 m. birželio 17 d. vaikams ir jaunimui  buvo organizuota sportinė dienos stovykla, kuri vyko Šiaulių r. Kuršėnų sporto mokykloje, stadione, poilsio ir laisvalaikio zonoje Pavenčiuose. Stovykloje dalyvavo jaunuoliai iš Šakynos bei Raudėnų.  Stovyklos metu projekto dalyviai išbandė įvairius sportinius žaidimus, dalyvavo žygyje naudojant išmaniąsias technologijas, surengė draugiškas pliažo tinklinio ir futbolo varžybas. Už turiningą dieną ir neišdildomus įspūdžius dėkojame V. Mitkui, A. Ankudinovui. Taip pat dėkojame Šiaulių r. Gruzdžių gimnazijos Šakynos skyriaus projekto koordinatorei Rimai Norutavičienei, Šiaulių r. Raudėnų mokyklos-daugiafunkcio centro projekto koordinatoriui Ramučiui Navickui už jaunuolių motyvavimą ir padrąsinimą dalyvauti veiklose. Tai buvo paskutinioji projekto sportinė dienos stovykla jaunuoliams. Jaunuoliai iš Šakynos bei Raudėnų projekto įgyvendinimo laikotarpiu turėjo galimybę dalyvauti septyniose stovyklose, jų metu išbandė 21 sportinę veiklą, užsiėmimą, išklausė net 5 paskaitas. Stovyklų metu jaunuoliai ne tik aktyviai ir įdomiai leido laiką, bet ir susipažino su naujomis sporto šakomis, sužinojo apie galimybes sportuoti Šiaulių rajone, išmoko saugaus elgesio vandenyje taisyklių ir kt.

Projekto metu taip pat organizuojamos veiklos senjorams, nes vienas iš pagrindinių projekto uždavinių – sudaryti sąlygas senjorų fizinio aktyvumo palaikymui. Šiuo metu du kartus per savaitę Kuršėnų miesto parke sportuoja dvi senjorų grupės. Užsiėmimus veda profesionalus treneris. Vaikams ir jaunimui be stovyklų taip pat organizuojamos mankštos ir žygiai tris kartus per savaitę. Projekto partneriai – Šiaulių r. Gruzdžių gimnazijos Šakynos skyrius, Šiaulių r. Raudėnų mokykla-daugiafunkcis centras. Treneriai su minėtų mokyklų moksleiviais dirba Raudėnuose ir Šakynoje, vaikams ir jaunuoliams sudaromos sąlygos dalyvauti veiklose. Mankštos organizuojamos atsižvelgiant į dalyvaujančiųjų galimybes ir poreikius.

Nuo projekto įgyvendinimo pradžios vaikams ir jaunimui organizuotos 364 mankštos ir žygiai, 7 dienos stovyklos. Senjorams organizuotos 299 mankštos ir žygiai.

Norintys prisijungti prie projekto veiklų gali kreiptis į: Šiaulių r. švietimo pagalbos tarnybą, Šiaulių r. Šakynos mokyklą, Šiaulių r. Raudėnų mokyklą-daugiafunkcį centrą, nes projekto įgyvendinimo pabaiga – 2022 m. gruodžio 31 d.

Projektas „Gali sportuoti? Įrodyk! II“ bendrai finansuojamas valstybės Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo mainų paramos fondas. Prie projekto finansavimo prisideda Šiaulių rajono savivaldybė, Šiaulių r. švietimo pagalbos tarnyba. Dalyvavimas visose projekto veiklose yra nemokamas.

Daugiau informacijos ir naujienų apie projekto metu organizuojamas veiklas:

https://www.srspt.eu/?page_id=5978

Facebook grupėje: Gali sportuoti? Įrodyk! II JAUNIMAS ir SENJORAI!

 

Dovilė Navickaitė-Danielė,

Šiaulių r. švietimo pagalbos tarnybos metodininkė