FORUMAS „AR ĮMANOMA SIEKTI (NE) ĮMANOMO?“

Š. m. gruodžio 1 d. vyko baigiamasis „Erasmus+“ programos projekto „Socialinių-emocinių kompetencijų tobulinimas profesinei ir asmeninei sėkmei“ (toliau – SEKPAS) renginys – forumas „Ar įmanoma siekti (ne)įmanomo?“. Šio projekto tikslas yra orientuotas į kryptingą suaugusiųjų socialinių-emocinių kompetencijų tobulinimą.

Projektą įgyvendino konsorciumas, sudarytas iš Šiaulių rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus, Šiaulių r. švietimo pagalbos tarnybos bei Joniškio rajono švietimo centro. Šiaulių ir Joniškio rajonų švietimo įstaigų vadovams organizuota Apskritojo stalo diskusija. Focus grupėse galimybę išsakyti savo mintis bei pastebėjimus turėjo ir pedagogai. Kiekvienoje grupėje buvo diskutuojama, kokie veiksniai užtikrina asmeninių ir organizacijos tikslų dermę, kokie veiksniai didina / mažina įtampą darbe bei apie asmenybės bruožų ir patiriamo streso ryšį.

Projekto vykdymo laikotarpio metu parengtos dvi ilgalaikės kvalifikacijos tobulinimo programos (toliau – programa): „Socialinių-emocinių kompetencijų tobulinimas profesinei ir asmeninei sėkmei“ bei „Laimingas aš – laimingas šalia manęs“.

Švietimo įstaigų bendruomenėms suorganizuotas seminaras „Suaugusiųjų asmenų socialinių-emocinių kompetencijų reikšmė asmens ir organizacijos sėkmei“, surengta švietimo įstaigų pavaduotojų ugdymui išvyka į Pakruojo Lygumų pagrindinę mokyklą, parengtas „Pedagogų asmeninio meistriškumo ir sąmoningo jų įsitraukimo į darbą skatinimo modelis“, vyko mokymai suaugusiesiems, Šiaulių rajono Raudėnų kaimo bendruomenėje ir Joniškio Mato Slančiausko progimnazijoje.

Įpusėjus projekto įgyvendinimui, dalyvavome „Mokymosi patirčių konkurse, kurį organizavo Lietuvos suaugusiųjų švietimo asociacija bei pateikėmė mūsų mokymosi istoriją ir buvome apdovanoti specialiuoju prizu.

Veiklų įgyvendinimo laikotarpiu projekto dalyviai mokymosi tikslais dalyvavo dvejuose mobilumo vizituose: gegužės mėnesį vykome į Soverato miestelį Italijoje, spalio  – į Splitą Kroatijoje. Šių vizito metu dar kartą įsitikinome, kad dėmesio reikia skirti ne tik profesinių / dalykinių, bet ir asmeninių kompetencijų tobulinimui – nes tik visapusiška asmenybė savo pavyzdžiu, pozityviu profesionalumu, nuoširdumu gali padėti augti ir bręsti kitai, tokiai pat visapusiškai asmenybei.