„Kurk Lietuvai“ ir Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos projekto apklausa

Apklausos tikslas – išsiaiškinti aplinkos, paslaugų ir informacijos prieinamumo visiems situaciją Lietuvoje, identifikuoti iššūkius bei geriau suprasti su prieinamumu susijusius poreikius.

Duomenys bus naudojami vertinant prieinamumą viešajame sektoriuje. Apklausos anketa parengta įgyvendinant „Kurk Lietuvai“ projektą „Universalus dizainas: kaip kurti visiems prieinamą, suprantamą ir naudojamą aplinką?“. Projektą vykdo „Kurk Lietuvai“ programos dalyvės Eglė Mordasaitė ir Rugilė Dunauskaitė kartu su Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija.

Projekto tikslas – skatinti universalaus dizaino (UD) koncepcijos įgyvendinimą viešajame sektoriuje, taip prisidedant prie UD principų įgyvendinimo, prieinamumo standartų užtikrinimo ir tęstinio veikimo. Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija yra aktyviai įsitraukusi į veiklas, susijusias su fizinės ir informacinės aplinkos prieinamumo didinimu. Kartu su „Kurk Lietuvai“ vykdomas projektas yra dar viena veikla, kuri, padės žengti į priekį prieinamos aplinkos visiems kūrimo link.

Apklausos anketą galima užpildyti iki 2023 m. gruodžio 18 d.

Nuoroda į apklausą: https://forms.gle/BKF3txMTXv1AR2nSA