Virtuali erdvė sėkmingam bendradarbiavimui etikos pamokoje

 

         Kovo 29 d. etikos mokytojos Daiva Daujotienė (Kuršėnų Daugėlių progimnazija) ir Ramutė Zorienė (Kuršėnų Stasio Anglickio progimnazija) prie ekranų į atvirą etikos pamoką „Kaip nepatekti į keblią situaciją svajonių šalyje?“ pakvietė 35 mokinius iš 9 Lietuvos mokyklų: Vilniaus ,,Laisvės“ ir Kuršėnų L. Ivinskio gimnazijų, Kelmės rajono Užvenčio Šatrijos Raganos gimnazijos Vaiguvos V. Šimkaus skyriaus, Plungės Senamiesčio ir Šiaulių r. Meškuičių ir Voveriškių mokyklų,  Kuršėnų Pavenčių mokyklos daugiafunkcio centro, Kuršėnų Daugėlių ir Kuršėnų S. Anglickio progimnazijų. Pamoką stebėjo ir šių mokyklų etikos mokytojai.
    Mokiniai susipažino, diskutavo  zoom grupėse, naudodami turimą patirtį bei geografines užuominas, sprendė įdomias praktines užduotis. Visa veikla vyko komandose su bendraamžiais iš skirtingų mokyklų. Pamokos eigoje įgytas užsienio šalių  etiketo žinias mokiniai įsivertino atsakydami į   Kahoot klausimus, ir patys įvardijo, kokias kompetencijas  ugdėsi.

Pamokos sėkmės: vyko bendras mokymasis (lyderystė, pagalba kitiems ir mokymasis iš kitų); pamokos uždavinį įgyvendino (tikimės) visi mokiniai; apgalvota pamokos struktūra, įdomesnis turinys ir efektyvūs metodai sukūrė darbingą (bet pozityvią ir laisvą) atmosferą; be vadovėlių sėkmingai ugdytos pagrindinės kompetencijos. Visi pamokoje dalyvavę mokiniai įgyvendino sau keltą lūkestį, įgijo praktinės patirties ir „išsinešė” puikias emocijas.

 

Štai mintys iš mokinių refleksijų:

Buvo labai įdomu, daug sužinojom. AČIŪ ♡. (Urtė)

Man tai labai patiko. Darykite daugiau. (Tadas)

Pavyko įgyvendinti lūkestį ir išmokti naujų dalykų, kurie, tikiuosi, padės. (Neidas)

Buvo labai įdomu ir naudinga, įgyvendinau visus savo lūkesčius. (Julija)

Buvo įdomu. Kitą kartą dar tokiam norėčiau sudalyvauti. (Džiugas)

Man tai buvo įdomu, savo lūkestį pilnai įgyvendinau, sužinojau apie kitas kultūras, jų etiketą, iš pamokos išeinu su tikrai pozityviomis emocijomis. (Justinas)

Linksmiausia buvo dirbti grupėse ir buvo smagu sužinoti apie kitas grupes. (Domas)

Daugiau tokių pamokų, buvo smagu įgyvendinti lūkesčius, reikėjo geografijos žinių, emocija – džiaugsmas ir šypsena. (Keira)

Buvo labai įdomu, įgyvendinome savo lūkesčius. Daugiau sužinojome apie kitų šalių kultūras bei etiketą. Jaučiamės laimingos su daugiau žinių. Ačiū jums (Austėja ir Urtė).

Dirbome kitaip: virtualiai (su įveiktais techniniais iššūkiais), aktyviai, efektyviai, įdomiai ir kūrybiškai.

Mokytojos

D. Daujotienė, R. Zorienė