Šiaulių mieto bendruomeniniai šeimos namai

Šiaurės Lietuvos kolegijoje įkurti Šiaulių mieto bendruomeniniai šeimos namai pietiniame rajone. Bendruomeniniuose šeimos namuose pietiniame rajone teikiama kompleksinė pagalba šeimoms: mokoma pozityvios tėvystės, ugdomi šeimos įgūdžiai, teikiamos sociokultūrinės paslaugos ir psichosocialinė pagalba, padedama įveikti šeimoje kylančias problemas ir krizes, susijusias su vaikų auklėjimu, šeimos ir darbo įsipareigojimų derinimu, smurtu artimoje aplinkoje, skyrybomis, artimojo netektimi, negalia.

Tokia įvairiapusė pagalba teikiama visoms Šiaulių mieste gyvenančioms šeimoms, tačiau labiausiai orientuojamasi į jaunas, socialinių įgūdžių stokojančias, įvairių sunkumų patiriančias šeimas kartu vykdant prevencinę veiklą siekiant įgalinti šeimą (asmenį) įveikti iškilusias problemas.

Į sisteminės pagalbos šeimoms teikimą efektyviai integruojami psichologai (turime 3) ir užimtumo specialistas. Organizuojamos individualios ir grupinės psichologo konsultacijos, vedami aktualūs mokymai ir seminarai. Bendruomeniniuose šeimos namuose veiklas randa ir įdomiai laiką leidžia mamytės, tėveliai, seneliai ir vaikučiai, kur įkurtas „Kūrybingų šeimų klubas“. Klube ieško ir atranda naujų galimybių pažinti savo ir kitą šeimą; atranda aktyvaus laisvalaikio malonumą; mokosi, kuria ir turtina vieni kitus ir šalia esančius; buriasi įdomioms, prasmingoms ir produktyvioms laisvalaikio veikloms.

Visos paslaugos – nemokamos.

Visą informaciją apie Bendruomeniniuose šeimos namuose vykdomas veiklas bei teikiamas paslaugas rasite www.slk.lt (Šeimos namai) arba socialiniame tinkle Facebook: Šiaulių miesto bendruomeniniai šeimos namai.